In interfata web puteti folosi mai multe comenzi rapide de la tastatura pentru a efectua anumite operatiuni mai rapid si mai comod. Iata mai jos lista lor completa :
sageata jos - deplasare un element in jos
sageata sus - deplasare un element in sus
sageata stinga - deplasare un element la stinga (doar in mod galerie)
sageata dreapta - deplasare un element la dreapta (doar in mod galerie)
enter/alt+down/cmd + down - deschide fisiere sau directoare
alt+up/cmd+up - deschide directorul parinte
shift + down - selecteaza/deselecteaza elementul de mai jos
shift + up - selecteaza/deselecteaza elementul de mai sus
shift + left - selecteaza/deselecteaza elementul din stinga (doar in mod galerie)
shift + right - selecteaza/deselecteaza elementul din dreapta (doar in mod galerie)
ctrl+a / cmd+a - selecteaza tot
esc - deselecteaza
shift + n - director nou
delete / cmd+backspace - sterge fisierele/directoarele selectate
ctrl+c / cmd+c - copiaza fisierele/directoarele selectate
ctrl+x / cmd+x - 'cut' la fisierele/directoarele selectate
ctrl+v / cmd+v - 'paste' la fisierele/directoarele selectate
Daca aveti instalata extensia de Chrome 'Save to Digi Storage', puteti salva imagini de pe orice website direct in contul Digi Storage foarte simplu:
In cazul unor sincronizari mai complexe intre PC si Digi Storage, este posibil sa doriti o configurare mai avansata a sincronizarii. De exemplu, poate doriti sa nu sincronizati toate fisierele cu o anumita extensie sau fisierele cu un anumit nume sau cu un anumit pattern in denumire. Aceste lucruri nu se pot face din interfata grafica. Puteti insa elimina din sincronizare fisierele care respecta un anumit pattern daca faceti un fisier nou numit .syncignore si il amplasati in directorul principal configurat pentru sincronizare.
Fisierul .syncignore este un fisier text in care puteti introduce patternurile dorite pentru excluderea din sincronizare sub forma unor expresii regulate (cite una pe linie). Atentie - nu trebuie sa aiba extensia .txt sau orice alta extensie, doar numele de .syncignore. Daca il creati din Notepad de exemplu, trebuie sa il redenumiti ulterior si sa ii stergeti extensia.
Sintaxa liniilor din .syncignore este simpla si respecta standardul expresiilor regulate. De exemplu :
.txt -> exclude orice fisier cu extensia .txt indiferent de subdirectorul in care se afla MyFiles/.exe -> exclude orice fisier cu extensia .exe aflat in subfolderul MyFiles MyFiles/ -> exclude orice fisier din subdirectorul MyFiles (practic subfolderul este exclus din sincronizare)
Daca doriti sa faceti o exceptie de la patternul de excludere, puteti folosi o configuratie de tipul urmator :
*.txt !test/faraexcludere.txt
Daca doriti sa procedati invers si sa sincronizati DOAR fisierele text (de exemplu), puteti folosi urmatoarea configuratie :
* !*.txt
Atentie - recomandarea este sa configurati acest fisier inainte de inceperea sincronizarii initiale. Daca il configurati pentru o sincronizare deja realizata, fisierele deja sincronizate nu vor fi excluse, doar fisierele noi care vor apare dupa salvarea fisierului de configurare.