versiune actualizata la data de 26.06.2024
Bine ați venit! Vă mulțumim pentru utilizarea Platformei DigiStorage (denumită in continuare „Platforma”, „DigiStorage” sau „Serviciul”). Noțiunea de Platformă include website-ul Digistorage și/sau aplicațiile mobile (iOS, Android). Utilizarea aplicației este supusă unui Contract de Utilizare încheiat între dumneavoastră și Digi Romania S.A. (cu denumirea anterioară RCS & RDS S.A, in cele ce urmeaza va fi menționată cu denumirea „Compania”, „Noi”, „Digi Romania”).
Contractul de Utilizare este valabil din momentul începerii utilizării Platformei. Activarea, continuarea utilizării și plata serviciilor furnizate prin intermediul Platformei reprezintă confirmarea faptului că sunteți de acord cu termenele și condițiile de mai jos. În situația în care nu sunteți de acord cu aceste Termeni și Condiții, trebuie să opriți utilizarea Platformei, Contractul de Utilizare incetând.
Termenii și condițiile se aplică pentru întreaga durată de valabilitate a contului, respectiv pentru întreaga durată de valabilitate a Contractului de Utilizare.
Informații privind Companie:
Digi Romania S.A. are sediul în București, str. Dr. Staicovici nr. 75, sectorul 5, având numărul de ordine în Registrul Comerțului J40/12278/1994, cod unic de înregistrare RO 5888716.
Contact: clienti@digi.ro, 031.400.4440
1.1 Platforma este disponibilă doar pentru utilizatorii care au împlinit vârsta de 18 ani și care sunt clienți ai Digi Romania S.A. Platforma oferă o soluție de stocare a propriului conținut digital creat sau utilizat (de exemplu, documente, fișiere de tip foto, video sau audio) și de a-l accesa prin intermediul mai multor dispozitive.
1.2 Pentru a beneficia de funcționalitățile Platformei, utilizatorii au nevoie de un calculator personal (PC, MAC sau laptop), o conexiune stabilă la internet și de un browser web instalat (de exemplu, Mozilla Firefox, Safari, Chrome) prin intermediul căruia vor putea accesa adresa https://storage.rcs-rds.ro. Alternativ, utilizatorii pot utiliza Platforma prin instalarea aplicației de mobil, aplicație disponibilă în App Store și Play Store. Pentru claritate, utilizarea serviciilor de accesare a Platformei, cum ar fi serviciile de internet fix, mobil sau mobil roaming, serviciile de acces la calculatoare sau dispozitive mobile legate la internet nu sunt furnizate de Companie și pot presupune încheierea de contracte cu furnizorii acestora precum și plata anumitor tarife către respectivii furnizori.
1.3 În vederea activării sau modificării contului aferent Platformei, utilizatorii pot folosi platforma Contul Meu Digi prin intermediul căreia va fi accesat Serviciul în mod individual, cu ajutorul unui username și a unei parole personalizate. Fiecare cont de stocare Digi Storage dispune de o capacitate inițială de stocare, capacitatea care poate fi suplimentată conform ofertei comerciale Digi Romania.
1.4 În momentul efectuării înregistrării, utilizatorul va primi un e-mail la adresa declarată, e-mail prin care este informat de crearea contului, condițiile Contractului de Utilizare (Termeni și Condiții) și Politica de Confidențialitate, urmând ca după parcurgerea acestora să confirme cererea de activare pentru Platformă.
1.5 Numele utilizatorului este reprezentat de adresa de e-mail declarată în momentul înregistrării. Parola trebuie să conțină cel puțin 6 caractere și nu poate fi aceeași ca numele de utilizator. Pentru crearea parolei se poate utiliza un cod alfanumeric personalizat (de exemplu, se pot utiliza combinări de litere mari A-Z, combinări de litere mici a-z, cifre 09 și semne de punctuație/caractere speciale !@#$%^&*()-+=). Aveți obligația de a nu dezvălui datele de autentificare și sunteți singurul responsabil pentru menținerea confidențialității și securității acestora. Este recomandabilă autentificare în doi pași.
1.6 Pentru conectarea la Platforma și utilizarea acesteia puteți utiliza și un cont Google (Gmail) prin serviciul Google Sign-In. Pentru utilizarea acestui serviciu se vor aplica termenii și condițiile și politica de confidențialitate Google.
2.1 Sunteți de acord cu utilizarea Platformei doar pentru scopul stabilit și permis de Contractul de Utilizare și numai în măsura permisă de lege.
2.2 Depășirea oricărei limite aplicabile sau rezonabile a capacității de stocare și de transfer (trafic) este interzisă și vă poate impiedica să utilizați Platforma, respectiv să adăugați/încărcați conținut nou și/sau să partajați conținut care a generat un trafic excesiv. Dacă utilizarea Platformei amenință în mod intenționat sau neintenționat capacitatea Companiei de a furniza Serviciul, Compania va avea dreptul să ia toate măsurile rezonabile pentru a proteja Platforma, ceea ce poate include suspendarea accesului. În plus, și încălcările repetate ale limitelor referitoare la traficul generat de conținut pot duce la suspendarea accesului.
2.3 Compania nu garanteaza că Platforma sau parte din aceasta este adecvată sau disponibilă pentru a fi utilizată într-o anumită locație. În măsura în care alegeți să accesați și să utilizați Platforma, o veți face din proprie inițiativă și sunteți responsabil de respectarea legilor aplicabile.
2.4 Digi Romania nu garantează că utilizarea serviciului va fi neîntreruptă sau fara erori și sunteți de acord că la anumite intervale de timp serviciul poate fi suspendat pentru perioade nedefinite de timp conform termenelor din prezentul.
2.5 În plus, înțelegeți și declarați că Serviciul este furnizat “ca atare” și “așa cum este disponibil”. Compania, angajații și afiliații săi își declină în mod expres orice garanții referitoare la utilizarea Platformei, inclusiv garanții referitoare la (i) satisfacerea de către Platformă a cerințelor dumneavoastră; (ii) funcționarea neîntreruptă și fără erori a Platformei; (iii) corectitudinea și fiabilitatea informațiilor.
2.6 În limita maximă permisă de lege, Compania exclude orice răspundere contractuală sau delictuală față de utilizatori sau alte persoane, pentru prejudicii morale sau patrimoniale, directe sau indirecte, prevăzute în prezentul contract de utilizare sau previzibile la momentul încheierii acestuia, fie că sunt efective la momentul producerii lor sau provin din beneficii nerealizate, născute din utilizarea sau lipsa posibilității de utilizare de către dumneavoastră a Platformei, provenite din vina Companiei (neglijență, imprudență), indiferent dacă Compania a fost avertizată sau a constatat singură de posibilitatea producerii unor asemenea prejudicii.
2.7 Compania nu exclude răspunderea pentru situații în care, ca urmare a unor dispoziţii legale imperative, aceasta nu poate fi exclusă contractual.
3.1 În funcție de tipul serviciilor de internet contractate de la Digi Romania, prețul și spațiul de stocare poate varia, cu titlul de exemplu, dar fără a ne limita la:
Pentru serviciul Fiberlink 500 – spațiul inițial de stocare, după activarea DigiStorage, este de 20 GB și este oferit în mod gratuit;
Pentru serviciul Fiberlink 1000 – spațiul inițial de stocare, după activarea DigiStorage, este de 50 GB și este oferit în mod gratuit.
3.2 În funcție de cerințele și nevoile utilizatorilor, aceștia au posibilitatea de a opta pentru spațiu de stocare suplimentar - pentru mai multe detalii referitoare la lista de prețuri și capacitatea de stocare vă rugăm consultați https://www.digi.ro/servicii/online/digi-storage.
3.3 În situația în care optați pentru actualizarea spațiului de stocare, Digi Romania, după confirmarea actualizării de către dumneavoastră, vă percepem in mod periodic prețul pentru noul plan de stocare pe care il alegeți.
3.4 Puteți opta oricând pentru modificarea spațiului de stocare din secțiunea specifică, secțiune disponibilă în platforma digi.ro. În situația în care optați pentru mărirea spațiului de stocare, actualizarea va intra în vigoare imediat după confirmarea dumneavoastră. În situația în care optați pentru micșorarea spațiului de stocare, noul plan de stocare va intra în vigoare imediat, urmând a fi evidențiat pe factură la următoarea dată de facturare lunară. În situația în care spațiul de stocare este ocupat în întregime, la solicitarea micșorării vi se va afișa un mesaj prin care sunteți informat că pentru a da curs solicitării este necesară ștergerea unei părti din conținut (ștergerea unei părti din conținut, astfel încât conținutul rămas să se încadreze în noua limită – limita micșorată).
3.5 Utilizatorul este responsabil și are obligația de a achita facturile aferente serviciului DigiStorage în termenele agreate. În situația în care utilizatorul nu achită contravaloarea facturilor, Compania își rezervă dreptul de a șterge întreg conținutul pe care l-ați stocat în Platformă și/sau de a suspenda contul de utilizator. În plus, utilizatorul declară și înțelege că în situația în care nu își îndeplinește obligațiile de plată referitoare la furnizarea serviciilor DigiStorage, Compania are dreptul de a dezvălui datele de contact ale utilizatorului către societăți specializate în recuperarea creanțelor, dezvăluirea fiind făcută în interes legitim în vederea recuperării datoriilor/restanțelor.
4.1 Utilizatorii declară și înțeleg că pentru tot Conținutul (toate fișierele, dar fără a ne limita la fișiere de tip audio, video, audio-video, foto, documente) încărcat, publicat sau transmis în/prin Platforma le revine o responsabilitate exclusivă. În plus, înțeleg că prin utilizarea Platformei există posibilitatea să întâlnească un Conținut pe care îl pot considera ofensator, indecent sau neconform bunelor moravuri și că pot expune alte persoane/utilizatori la un astfel de conținut. Compania nu controlează și nu răspunde pentru Conținut, utilizarea Platformei și a Conținutului fiind făcută exclusiv pe propriul risc al utilizatorilor.
4.2 Suplimentar, utilizatorii se obligă să:
Nu încarce, transmită în/prin Platformă conținut ilegal, hărțuitor, amenințător, dăunător, defăimător, calomnios, abuziv, violent, obscen, vulgar, invaziv față de intimitatea persoanei, ofensator din punct de vedere etnic sau religios;
Nu încalce drepturile de autor și drepturile conexe drepturilor de autor prin Conținutul încărcat/transmis;
Nu încarce, transmită în/prin Platformă materiale care conțin viruși sau orice alt cod, fisier, program care poate dăuna, interfera sau limita funcționarea normală a Platformei sau a altor programe sau echipamente hardware deținute de către alți utilizatori;
Nu utilizeze Serviciul în nicio activitate ilegală.
4.3 Compania își rezervă dreptul de a determina dacă Conținutul este potrivit și în conformitate cu condițiile din prezentul Contract de Utilizare și poate oricând șterge, refuza și/sau elimina Conținutul, în situația în care constată că acesta încalcă condițiile din prezentul articol.
4.4 Prin încărcarea și transmiterea Conținutului prin intermediul Serviciului în spațiul public sau către alți utilizatori pentru care vă dați acordul de a distribui un astfel de Conținut, acordați Companiei o licență neexclusivă de a utiliza, distribui, reproduce, modifica, adapta, publica, difuza public acest conținut în cadrul Platformei exclusiv pentru scopul pentru care un asemenea conținut a fost transmis sau pus la dispoziție, fără nicio compensație sau obligație. În plus, garantați și ințelegeți că orice Conținut transmis nu incalcă sau nu va încălca drepturile oricărei alte părți sau nu încălca legile drepturilor de autor și drepturilor conexe drepturilor de autor. Suplimentar, prin transmiterea unui astfel de Conținut declarați și garantați că dețineți toate drepturile, licențele și autorizațiile necesare pentru distribuirea unui astfel de conținut. În cazul detectării unui conținut malware ne rezervăm dreptul de a elimina partajarea acestuia.
5.1 Compania poate oricând, în anumite circumstanțe, să rezilieze imediat sau să suspende accesul la Platforma.
5.2 Motivele pentru reziliere sau suspendare pot include:
Încălcări ale Contractului de Utilizare sau ale oricăror alte politici sau instrucțiuni care sunt menționate aici și/sau postate în cadrul Platformei;
O cerere prin care solicitați anularea/suspendarea contului;
O cerere și/sau o decizie din partea organelor legii sau de către orice altă autoritatea a statului;
Implicarea utilizatorului în activități frauduloase;
Suspendarea sau încetarea din orice motiv a serviciilor contractate de utilizator la Digi Romania;
Neachitarea prețului pentru abonamentul selectat și/sau pentru restul abonamentelor aferente contractului de furnizare servicii.
5.3 Indiferent de motivul de reziliere sau suspendare, Compania nu va fi responsabila față de utilizator sau orice terță parte pentru orice daune care ar putea rezulta dintr-o astfel de reziliere sau suspendare a contului.
5.4 La încetarea Contractului/suspendarea Contului de Utilizator puteți pierde orice acces la Platformă.
5.5 Compania poate rezilia contractul pe motiv de neplată, prin contract înțelegându-se totalitatea serviciilor pe care le aveți contractate. În această situație, informațiile și datele stocate în sau ca parte a contului Digi Storage vor fi păstrate în Platformă pentru o perioadă de 60 de zile, după care vor fi șterse. Pentru claritate, în situația în care aveți un contract având ca obiect furnizarea serviciilor de internet fix și ați optat și pentru un abonament (gratuit sau plătit) pentru platforma Digi Storage, iar prețul aferent furnizării serviciului de internet și al contului Digi Storage (în situația în care acesta este plătit) nu este achitat și intervine rezilierea contractului, informațiile sau datele stocate în Platformă vor fi șterse după o perioada de 60 de zile de la data rezilierii, perioadă și ștergere aplicabilă și în restul opțiunilor de servicii (spre exemplu, internet fix – Digi Storage gratuit, telefonie mobilă – Digi Storage plătit, Digi Storage plătit etc.).
5.6 În situația în care solicitați încetarea contractului de furnizare servicii prin depunerea unei cereri într-un punct de prezență Digi, prin transmiterea cererii prin e-mail/fax sau printr-o solicitare făcută prin intermediul Call Center-ului, aveți obligația de a salva, copia și/sau downloada toate informațiile și/sau datele pe care le aveți stocate în Platformă. Compania nu este și nu poate fi trasă la răspundere pentru omisiunea dumneavoastră de a vă păstra o copie a acestor date și/sau informații.
6.1 Utilizatorii declară și înțeleg că toate drepturile de autor și drepturile conexe drepturilor de autor, cu titlul de exemplu, dar fără a ne limita la drepturile de autor referitoare la programele de calculator, drepturile de autor referitoare la bazele de date, interfață grafică, imaginile, însemnele și mărcile aparțin Digi Romania indiferent de teritoriu. în plus, utilizatorul declară și înțelege că nu va folosi informațiile și materialele protejate de astfel de drepturi decât în scopul utilizării Platformei și conform condițiilor din prezentul Contract de Utilizare.
6.2 Utilizarea Platformei, cu excepția utilizării pentru care aceasta a fost creată, este strict interzisă și încalcă drepturile de proprietate intelectuală ale Companiei. Utilizarea în alte scopuri poate atrage răspunderea utilizatorilor conform Legii Nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.
7.1 Compania nu transmite prin e-mail sau SMS mesaje tip alertă, de verificare, de solicitare informații sau mesaje care conțin programe, aplicații sau redirecționări către diferite website-uri prin care le sunt cerute abonaților date cu caracter personal sau orice alte informații despre aceștia.
7.2 Mesaje de acest tip provin de la adrese de e-mail inexistente sau contrafăcute în vederea obținerii în mod fraudulos de informații confidențiale. În scopul prevenerii unor posibile fraude, vă rugăm să nu urmați și să nu dați curs solicitărilor conținute de acest tip de mesaje. În cazurile în care primiți astfel de mesaje, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la adresa suport@digi.ro sau la numerele de telefon 031.400.4401 sau 03XX400401 (XX reprezentând prefixul județului în care locuiți).
7.3 În vederea utilizării în mod corect și sigur a Platformei, vă rugăm să respectați următoarele reguli:
să nu raspundeți la nicio solicitare privind comunicarea de date cu caracter personal (CNP, cod client, date factură, username, parolă etc);
Digi Romania nu va colecta prin e-mail sau SMS date cu caracter personal sau informații confidențiale despre abonați;
Username-ul și parola de acces nu vor fi divulgate către terți, ele fiind destinate pentru a facilita accesul la utilizarea corectă a Platformei.
8.1 Prin acceptarea Termenelor și Condițiilor înțelegeți și declarați că veți despăgubi Compania de orice prejudiciu direct sau indirect, efectiv sau provenit din foloase nerealizate, inclusiv pierderi de imagine sau de venituri, cauzate prin încălcarea obligațiilor din prezentul contract de către dumneavoastră sau de către persoanele care au acces la Platformă prin intermediul terminalului dumneavoastră (PC, laptop, dispozitiv mobil) sau prin încălcarea oricăror drepturi ale altui utilizator sau terță parte.
9.1 Ne rezervăm dreptul de a schimba conținutul sau caracteristicile tehnice ale oricărui aspect al Platformei, în orice moment, în funcție de oportunitățile tehnice și comerciale analizate și în funcție de avansul tehnologic. În aceste condiții, acceptați că vă puteți afla în împosibilitatea utilizării Platformei pe întreaga perioadă a modificărilor sau ulterior.
10.1 Forța majoră este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părților și care nu poate fi evitat. Compania nu poate fi făcută responsabilă, direct sau indirect, din cauze care nu depind de voința acesteia. Această exonerare include, dar nu se limitează la: erorile de funcționare ale echipamentului tehnic utilizat pentru funcționarea Platformei, lipsa funcționării conexiunii la internet, lipsa funcționării conexiunilor la telefon, viruși informatici, accesul neautorizat în sistemele Platformei, erorile de operare etc.
11.1 Compania vă poate transmite notificări referitoare la Platformă și/sau modificări ale acesteia, modificări referitoare la Termeni și Condiții/Contractul de Utilizare. Notificările pot fi transmise prin intermediul e-mail-ului, sms-urilor și/sau prin intermediul platformei digi.ro.
11.2 Contractul de Utilizare și relația dintre dumneavoastră și Companie este guvernată de legea română. Orice dispută legată de utilizarea Platformei este de competența exclusivă a instanțelor competente din București, România și va fi soluționată conform legislației aplicabile la momentul acesteia.
11.3 Anumite utilizări ale Platformei pot fi supuse unor termeni și condiții speciale despre care veți fi informat la momentul potrivit. Cu titlul de exemplu, dar fără a ne limita la prelucrarea datelor cu caracter personal, achiziționarea spațiului suplimentar va fi reglementata de anexa contractului de furnizare servicii.
Conformitatea cu Pachetul legislativ UE privind serviciile digitale
La nivelul UE pachetul legislativ privind serviciile digitale cuprinde Regulamentul european privind serviciile digitale („DSA”) si Regulamentul european privind piețele digitale („DMA”). Regulamentul (UE) 2022/1925 al Parlamentului European si al Consiliului din 14 septembrie 2022 privind piețe contestabile și echitabile în sectorul digital și de modificare a Directivelor (UE) 2019/1937 și (UE) 2020/1828 (Regulamentul privind piețele digitale, DSA) are ca scop reglementarea platformelor online, pentru a asigura un mediu online mai sigur si mai transparent pentru toti utilizatorii. Colaboram activ in continuare cu autoritatile nationale si cu alte parti interesate pentru a asigura conformitatea cu regulile aplicabile, precum si pentru a aborda orice probleme sau ingrijorari care ar putea sa apara in cadrul activitatilor noastre.